رئیس اندیشکده کسبوکار شریف با بیان اینکه مرحوم روستاآزاد در شکلگیری اندیشکده حکمرانی شریف نقش موثری داشت، اظهار کرد: ایشان با هدف رفع موانع پیشرفت به عرصه حکمرانی ورود کرد.
به گزارش دبیرخانه جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد علی مروی در گفتوگوی اظهار داشت: تولید و به ویژه تولیدات دانشبنیان، دغدغه ابتدایی مرحوم روستاآزاد بود. اگرچه تولید و به ویژه تولیدات دانشبنیان جزو دغدغههای مرحوم روستاآزاد بود اما به واسطه موانعی که در مسیر راهاندازی به ویژه در مسیر مسائل اداری وجود داشت، دغدغه ایشان به سطوح بالاتر تغییر یافت.
وی با بیان اینکه مرحوم روستاآزاد در تاسیس اندیشکده حکمرانی شریف نقش موثری داشت، توضیح داد: کشور با انباشت بحرانهای متعدد مانند بحران انرژی، بحران نظام بازنشستگی، بحران آب و بحران جمعیت مواجه است. اگرچه با بحرانهایی در زمینه انرژی، بازنشستگی و سایر حوزهها مواجه هستیم اما باید گفت که تمام این بحرانها قابل پیشبینی بودهاند و افراد بسیاری طی دههها قبل در مورد این مسائل هشدار دادهاند اما علیرغم هشدارهای داده شده روندهای مخرب ادامه پیدا کردند.
این استاد دانشگاه ادامه داد: بررسیها بیانگر این است که راهکارهای خوبی در تمام برههها برای حل بحرانها ارائه شده است اما چرا به این جایگاه رسیدهایم؟ ساختارها و الگوهای حکمرانی میبایست بررسی شود و علل وقوع شرایط باید ریشه یابی شود تا با توجه به وضعیت فرهنگی و تمدنی کشور بتوانیم الگوی بهینه حکمرانی را طراحی کنیم.
وی با انتقاد از عملکرد دانشگاهها در حوزه حکمرانی گفت: متاسفانه، بررسی علل وقوع بحرانها و مسائل مربوط به حکمرانی از طرف دانشگاهها مورد بررسی قرار نگرفته؛ به همین دلیل، به طرح حکمرانی که اجماع نخبگانی روی آن صورت گرفته باشد، نرسیدهایم.
مروی با اشاره به ایجاد اندیشکده حکمرانی شریف گفت: خوشبختانه، اندیشکده حکمرانی شریف شکل گرفته تا خلأهای مربوط به حکمرانی و دانشگاهها را برطرفکند و با نگاهی آسیبشناسانه به ارائه راهکار برای مسائل حکمرانی بپردازد. اندیشکدههایی از این دست باید تکثیر و تقویت شوند. مرحوم روستاآزاد با هدف رفع آسیبها در سطوح حکمرانی، رفع موانع پیشرفت و ترقی دادن، پا به عرصه حکمرانی گذاشت.
گفتنی است معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری با مشارکت اندیشکده حکمرانی شریف جایزهای به نام روستاآزاد را در حوزه فناوری و حکمرانی تاسیس کرده است.
این رویداد، جایزهای برای ارتقای کیفیت حکمرانی ایرانی در تقاطع حکمرانی با فناوری، فرهنگ، دیپلماسی و نوآوری است. اهداف این جایزه شامل زمینهسازی و مشارکت در ارتقای کیفیت حکمرانی از طریق ریلگذاری و جهتدهی به فعالیتهای دانشگاهیان، مراکز تحقیقاتی، شرکتهای دانشبنیان، موسسات فرهنگی و رسانهای، فعالان بینالمللی، مراکز سیاستپژوهی و اندیشکدههای کشور، تشویق و برجستهسازی آثار و فعالیتهای فناورانه، نوآورانه، فرهنگی و رسانهای و دیپلماتیک مرتبط با حکمرانی و همچنین تجلیل و مرجعیتسازی از افراد و موسسات فعال در فناوریهای حکمرانی، نوآوریهای سیاستی، فرهنگسازی حکمرانی و دیپلماسی نخبگانی است.
جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد، چهار محور «فناوری حکمرانی»، «فرهنگ حکمرانی»، «دیپلماسی نخبگانی» و «نوآوری سیاستی» را برای اعطای جایزه در کانون توجه قرار داده است.
انتهای پیام