دبیرخانه جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد پس از معرفی جایزه روستاآزاد در نخستین دوره همایش «دانشگاه و حکمرانی» از مهرماه 1402 آغاز به کار کرد.
به گزارش دبیرخانه جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد، جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد، در چهار محور «فناوری حکمرانی»، «فرهنگ حکمرانی»، «دیپلماسی نخبگانی» و «نوآوری سیاستی» اعطا میشود.
دبیرخانه اولین دوره اعطای جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد همزمان با مراسم اولین سالگرد زندهیاد دکتر رضا روستاآزاد در دانشگاه صنعتی شریف از مهرماه سال ۱۴۰۲ و به ریاست معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری در اندیشکده حکمرانی شریف تشکیل شد.
جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد با هدف ارتقای کیفیت حکمرانی ایرانی در تقاطع حکمرانی با فناوری، نوآوری، فرهنگ و دیپلماسی شکل گرفت و با مطالعهای که روی جوایز مشابه در داخل و خارج از کشور شد، زمانبندی جایزه، نظام داوری آثار و برنامه رسانهای تدوین شد.
تهیه هویت بصری جایزه، ایجاد وبسایت و تهیه کتابچه معرفی جایزه از اقدامات اولیهای بود که در دستور کار قرار گرفت.
قبل از انتشار فراخوان، سند داوری شامل شرایط نامزدهای جایزه، نهادهای نامزدکننده، فرایند و فلوچارت ارزیابی آثار، شاخصهای 10گانه داوری و نحوه ارسال آثار، مدون شد.
شاخصهای داوری آثار شامل شفافسازی و پاسخگویی، خدمترسانی عمومی گسترده، مشروعیت و وفاق اجتماعی، نفوذ و رقابتپذیری بینالمللی، پایدارسازی و تثبیت نهادی، کاهش هزینهها و افزایش بهرهوری، نوآوری، خلاقیت و تحول آفرینی، مردمیسازی و جلب مشارکت عمومی، اقتدارآفرینی، اثربخشی و کارایی، عدالت محوری و الگوی ایرانی اسلامی است.
زیرساختهای اولیه آماده شد و فراخوان جایزه به بیش از 5هزار دانشگاه، موسسات ارتباطات بینالملل، سازمانهای دولتی و خصوصی، شرکتهای فناور و دانشبنیان، موسسات فرهنگی و فعالان حوزه حکمرانی و فناوری ارسال شد.
طی مدت فراخوان، 266 نامزد در کمیتههای 4گانه جایزه معرفی و مورد بررسی قرار گرفت. 122 نامزد از مرحله ارزیابی اولیه عبور کردند. 62 نامزد در مرحله ارزیابی ثانویه انتخاب شدند و برای اونها پرونده تشکیل شد. در نهایت 20 نامزد به مرحله نهایی راه یافتند و 5 برگزیده انتخاب شدند.
برگزاری 3 نشست شورای سیاستگذاری، 2 نشست کمیته علمی و 9 نشست کمیته تخصصی جهت تصویب موضوعات و بررسی نامزدها برگزار شد.
معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دانشگاه صنعتی شریف، سازمان تبلیغات اسلامی، صندوق نوآوری و شکوفایی، معاونت راهبردی ریاست جمهوری، مجمع تشخیص مصلحت نظام و اندیشکده حکمرانی شریف از اعضای حقوقی شورای سیاستگذاری هستند که به همراه اعضای حقیقی، سیاستها و راهبردهای جایزه را در گام آغازین، بنا نهادند.
محتواهای اطلاعرسانی در کانالهای رسمی جایزه در فضای مجازی از طریق سکوهای بله، ایتا، تلگرام و اینستاگرام طی این مدت منتشر شده و بیش از 100 انعکاس خبری در رسانههای جمعی داشته است.
جایزه روستاآزاد بر پایه کمک حامیانی شکل گرفته است که از ابتدای مسیر همراه ما بودهاند و با حمایت مادی و معنویشون در ارتقای عرصه حکمرانی و نامی ماندگار از زندهیاد دکتر روستاآزاد، موثر بودهاند.
حامیان اولین دوره جایزه شامل معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری، بنیاد ملی نخبگان، بنیاد ملی علم ایران، کمیسیون ملی یونسکو، ایستگاه نوآوری شریف، پژوهشکده شهید رضایی، شرکت آتیهپردازان ظهور شریف و بنیاد رهپویان گام دوم انقلاب اسلامی است.
گفتنی است نخستین آیین اعطای نخستین دوره جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد، روز دوشنبه، ۱۲ آذرماه در سالن اجتماعات «استاد ربیعی» دانشگاه صنعتی شریفب برگزار میشود.